Inspiraatiogalleria

07.06.2017 21:248 kuukautta sitten

Ehtoota, huomenta tahi päivää! Hieno homma, että olet taas kerran eksynyt tänne näitä rivejä lukemaan. Tai ehkä jo tässä vaiheessa hakeudut tänne tarkoituksella, mikä on todella upeaa. Edellisessä kirjoituksessani mainitsemani hankalampi jakso alkaa pikkuhiljaa asettua, mikä on oikein hyvä homma.  Mikä parasta, lähiaikoina on tiedossa mielenkiintoisia uutisia Tahkon Triplan suhteen. Kannattaa pitää korvat höröllään. Henkeä tosin ei kannata pidättää, siinä muuttuu äkkiä siniseksi ja sitten saattaa käydä huonosti…

No mutta nyt aloin jaarittelemaan mitä sattuu. Krhm. Takaisin asiaan! Tässä vaiheessa kannattaa alkaa miettiä sitä omaa unelmaa tai haavetta. Tai jotain mitä ihan muuten vaan olisi kiva joskus tehdä. Esittelen henkilöitä ja tarinoita, jotka ovat innostaneet itseäni valtavasti. Seuraavat tarinat ovat niitä, joihin olen paneutunut silloin, kun olen alkanut selittämään itselleni etten pysty tekemään sitä tai tätä. Olen ollut siinä mielessä onnekas, ettei viime vuosien lähipiirini ole missään kohtaa ruvennut sanomaan, ettei tuo tai tämä muuten onnistu. Tai sitten olen aivan sujuvasti pistänyt kädet korviin ja en ole ottanut moista mutinaa käsittelyyn asti. Näillä ei onnistu -ihmisillä voi olla ihan hyvät tarkoitusperät mutta kun he saattavat lannistaa innokkaan. Ja innostunut, tarvittavan kriittinen ja sopivan vino kaveri… No semmoinen menee niin sanotusti paikkoihin.

Joten, olkaa hyvät. Arkielämän tekijämiehiä sekä maailman huippuja. Meissä kaikissa elää sama potentiaali, meissä kaikissa on sama kyvykkyys ja enemmänkin. Esimerkit ovat urheilun ja liikunnan piiristä mutta sama kaava pätee mihin vain aihepiiriin johon suhtaudumme intohimoisesti.

https://www.youtube.com/watch?v=9Vrjp2P0GlE

Jon Blais, the Blazeman. Innokas triathleetti, joka unelmoi Konalle pääsystä. Kona on triathlonin täyden matkan epävirallinen MM -kilpailu, johon otetaan myös arvonnan perusteella kaiken tasoisia harrastajia. Tämän unelman tielle meinasi vain tulla ALS. Harvinaisen ikävä sairaus, aiheuttaa lihasten rappeutumista ja johtaa lähes aina kuolemaan. Onneksi Blazemanille järjestyi mahdollisuus unelman toteuttamiseen. Kisanumerolla 179. Arvatkaas muuten mitä kisanumeroa käytän itse Tahkolla? ”Anna mennä, seikkaile, kikata, naura, elä unelmasi ja mikä tärkeintä, kuvaa ne” – Jon Blais.

https://www.youtube.com/watch?v=64A_AJjj8M4

Team Hoyt. Alkuperäisesti isä ja poika joukkue, jossa poika Rick on kova urheilumies ja isä Dick lainaa lihaksiaan, jotta Rick voi urheilla. Harjoitellessani ensimmäiselle täysmatkalleni vuosina 2008-2009 katselin tätä pätkää ja olin ihan että ”aijjaa, näinkin voi tehdä. Siistiä!”.

https://www.youtube.com/watch?v=0W_WTFASVCU

Scott Goodfellow. Sykähdyttävä tarina, johon kiteytyy triathlonin olemus. Nopein ja hitain kaveri ovat yhtä aikaa samalla radalla. Kisa käydään lopultakin itseä vastaan päivän kunnolla. Joskus on hyvä päivä. Joskus nähdään perhosia ja kipataan kesken juoksuosuuden. Sitten noustaan ylös ja jatketaan matkaa. Scottilla oli ihan jäätävä päivä mutta siitä huolimatta hän taisteli loppuun asti. Maaliin piti ehdottomasti päästä. Fysiikka alkoi pettämään mutta halu ei. Edellytyksiä löytyi, kun tarpeeksi syvältä kaivettiin. Enkä muuten epäile hetkeäkään, etteikö EA henkilökunta olisi tarkkailut häntä melko tiukasti.

 

 

Tahkolan Pekka otti ja ajeli Turkuun synttärijuhlansa kunniaksi. Tapahtui takavuosina. Katselin huuli pyöreenä äijän menoa. Että eihän tuollainen ole mitenkään mahdollista. Vai onko? Koska jotenkinhan Peksi tuon lenkin ajeli. Samoihin aikoihin jätkä kiskoi menemään noin 630km yhtä soittoa. Aikaa Pekalla taisi mennä noin 28 tuntia. Pekan seikkailut olivat aikanaan itselle tärkeä osoitus siitä, että ne lopulliset rajat ovat pyöräilyssä vielä kaukana edessä. Huolimatta siitä, että samoihin aikoihin jaksoi juuri ja juuri pyöräillä 100km. Tässä kohtaa on todettava, että maantiepyörällä kilometrit nousevat helposti hurjan kuuloisiksi. Pyöräillen lenkille kumminkin tulee yllättävän helposti sekä ajallista että matkallista pituutta. Toki tuo 600km ajo on todella hurja repäisy. Mutta tehtävissä. Ehdottomasti tehtävissä. Nykyään Pekka reissaa pitkin maailmaa kertomassa väelle, että pyöräily mainio tapa liikkua paikasta A paikkaan B.

 

 

 

Tässä on Hillon Simo. Simo tykkää uimisesta. Simo otti ja läväytti maaliskuun ui kesäksi kuntoon -kampanjassa 100km. Kuulemma tuli juhlavuoteen sopivat kilsat. Toinen kommentti oli, että maaliskuu oli herralla melko kiireinen. Uin itse vastaavalla jaksolla 53km. No kappas, tuumailin kun kuulin kaverin kilsoista. -Jos Simo pystyy, niin kyllä mäkin pystyn. Ja säkin pystyt, jos haluat. Eiks niin?

https://www.ted.com/talks/diana_nyad_never_ever_give_up

Paras viimeiseksi. Diana Nyad. Emäntä otti ja ui Cuban Havannasta Floridan Key Westiin (164km) ensimmäisenä ihmisenä maailmassa. Ikää hänellä oli suoritushetkellä 64 vuotta. Pysähdytään tähän hetkeksi. Tai vaikka kahdeksi. Juttu on sen verran huikea. Ihan kaikki olivat sitä mieltä, ettei homma onnistu. Kyseessä oli viides yritys, joka vaati huimasti valmisteluja ja suuren taustatiimin. Silti mentiin. Tässä suorituksessa, jos missä, mielen sisältö ratkaisi lopputuloksen. Ohessa Dianan puhe TED talkissa, joka kannattaa kuunnella useampaan otteeseen vaikkapa lenkkeilleissä.