Kisakalenterin täydennystä ja maantielenkkiä

24.04.2018 12:135 kuukautta sitten

 

Pari viikkoa vierähti ja lopulta lumihanki antoi periksi. Viimeisen parin viikon aikana kevätkeli on ollut parhaimmillaan ja aurinkoisia sekä lämpöisiä päiviä on ollut mukavasti. Tämä tarkoittaa sitä, että pääsin vihdoin rullailemaan maantiepyörällä, joka kyllä viivästyi melkoisesti siitä mitä oletin viime vuoden perusteella kevään tuovan tullessaan. No, parempi nähdä asian valoisa puoli eli sain lisäaikaa juoksun ja uinnin treenaamiseen ilman pyörän tuomaa kuormitusta.

 

 Kevään ensimmäinen maantielenkki!

 

 

Päätin helmikuussa, että laitan pyörän hetkeksi naulaan ja otan sen esille, kun lumet sulavat. Ajatus tuntui hyvältä, koska keväthän oli jo ovella, mutta toisin kävi ja hanki vain syveni. Lopulta pyörätaukoa tuli melkein kaksi kuukautta. Mielenkiintoista nähdä kuinka tämä tulee näkymään kesän kisoissa. Onhan tässä vielä ainakin reilu kuukausi aikaa kehittää pyöräjalkaa ensimmäiseen kisaan Vanajanlinnalla.

 

Kunnon tauon jälkeen ajaminen kyllä maittoi taas. Aurinko paistoi ja näin muita ajajia, jopa lyhyessä vaatetuksessa, joten kelin oli oltava lämmin. Itse pidin kuitenkin vielä hanskatkin kädessä ettei kevätsään piilevä kylmyys pääse yllättämään.

Kevät ajamiseen kuuluu kuitenkin ikävänä puolena vielä tiepöly ja hiekoitushiekka. Pöly oli melkoisen pahakin ensimmäisinä ajopäivinä, mutta pari sadepäivää laski pölyä kivasti. Omalla treenilenkilläni on jonkin verran pyörätietä, joten hiekoitushiekkaa on vaikea välttää ennen kuin katujen lakaisu valmistuu. Usein lakaisun jälkeenkin hiekkaa on siellä täällä vielä pitkään. Tämän takia ajan koko kevään Specialized All Condition kumeilla, jotka ovat tarkoitettu kestämään paremmin kaikenlaisilla alustoilla ja varustettu pistosuojalla. Ainakin on vielä kestänyt hyvin!

 

Kuluneen viikon aikana täydensin kisakalenteria Vantaa Triathlonilla, joka järjestetään Vantaan Kuusijärvellä 16.-17.6. eli kaksi viikkoa Vanajanlinnan sprinttikisan jälkeen. Tapahtuma on kaksi päiväinen ja ensin kisataan lauantaina sprintin SM-mitaleista ja sunnuntaina on peesikieltoinen perusmatka. Kuusijärvi on todella tunnelmallinen kisakeskus eikä sen olemassa oloa ehkä uskoisi, kun ajelee kehä III pitkin kohti kisakeskusta. Paikanpäällä on kuitenkin metsän keskellä pienijärvi ja isot rantasaunat. Järven ympäri metsässä kulkee juoksurata ja pyöräosuus on kierroksina ohimenevällä tiellä. Viime vuonna kelit lämpenivät kisaviikonlopuksi niin hienoiksi, että sprintin SM-matkalla voitiin uida ilman märkäpukua! Se oli hieno triathlonkokemus Suomessa. Sunnuntain perusmatkalla lämpötilarajat olivat kuitenkin hieman korkeammat, joten märkäpuku oli sallittu.

 

Viime vuoden tapaan osallistun molempien päivien kisaan. Viime vuonna tuplaviikonloppu meni ihan kivasti ja arvokasta kisakokemusta karttuu, mitä enemmän pääsee kisaamaan. Välillä tuntuu, että kisoja saa odottaa liian pitkään, niin kisataan sitten silloin, kun kisoja on tarjolla.

 

Kun kisakalenteria on saatu täydennettyä, niin seuraavaksi voikin sitten alkaa odottelemaan vesien lämpenemistä. Taidan tänä vuonna kuitenkin mennä kokeilemaan märkäpukua jo halliin hyvissä ajoin ennen kisoja niin ei tarvitse ihmetellä märkäpuku-uintia viikkoa ennen kisoja.