Märkäpukuja ja ratatonneja

06.05.2018 17:275 kuukautta sitten

  

Tänään alkoi Tampereellekin virrata kunnolla lämmintä ilmaa ja ensi viikolle on luvattu oikein kesäisiä lukemia, jos vaan ennuste jaksaa pitää paikkaansa. Jotenkin yllättävän usein Suomessa on tullut todettua, että ennuste ei pitänyt kuitenkaan paikkaansa. Viikon ennustetta, kun katsoo niin näyttää hienolta ja kun pikkuhiljaa mennään kohti ennustetta niin lämpötilat tippuvat ja hieno keli on taas siirtynyt ennusteessa viikon kauemmas. Mielenkiintoinen ilmiö. Toivon kyllä, että tällä kertaa ennuste saavutetaan. Olisihan se hienoa, jos järvivedetkin saisivat kunnon lämpösysäyksen.

 

Kävin ennen Vappua testaamassa pari kertaa märkäpukua hallissa ja olihan se aika lämmin kokemus, mutta kyllä kannatti. Sain taas tuntumaa märkäpuku-uintiin ja hallissa on helppo oikein tunnustella miten puku muuttaa tai vaikeuttaa uintia, kun uintiolosuhteet ovat tasaiset ja häiriötekijät minimissä. Toisaalta homma on perusvauhdillakin melkoinen koettelemus kropan lämpöjen noustessa, että pidempää kisavauhtista harjoitusta en lähtisi ihan helposti tekemään.

Hienointa oli, kun sain märkäpuvun pois puolentunnin kelaamisen jälkeen. Uinti tuntui sen jälkeen samalta kuin olisi kyykännyt kunnon painoilla ja sitten ilman painoja. Vastusta ei enää ollut ja kädet pyörivät. Puvusta saikin uintiin mukavan vastusärsykkeen. Avovedessä tätä harvemmin tulee havaittua, kun puvun poisoton jälkeen suunnataan autolle eikä takaisin veteen.

 

Vapun jälkeen tuli tehtyä myös juoksun puolella uutta treeniä. Kävin radalla juoksemassa hieman kisavauhtisia 1000 metrin vetoja. Tampereella on hieno Stadion Ratinassa, jossa pidetään isojakin urheilu- ja viihdetapahtumia. Viikolla sinne pääsee helposti juoksemaan, jos haluaa ja muistaa tarkistaa varaustilanteen. Stadionin viereen avattiin juuri uusi kauppakeskus, jonka liikkeiden ikkunoista avautuu maisema kaupunkiin ja stadionille. Sinänsä jännä ajatus, kun juoksee tyhjää kenttää ympäri ja luulee olevansa yksin, mutta katsojia saattoi olla useampikin.

Ratatonnit eivät ehkä ole ihan omaa lempipuuhaani, mutta kyllä niillä hyvän treenivasteen saa verrattuna maastossa tai kadulla juostuissa tonneissa, jossa on aina kuitenkin jonkin verran korkeuseroa. Radalta voi tarttua hieman nopeutta jalkaan, kun askeleen voi tehdä niin puhtaasti.

 

Viikon päätteeksi Jukka avasi eilen Hyvinkäällä kisakauden maastopyöräilyssä ja vei voiton loppukirissä. Siitä suunnattiinkin sitten vielä kisan jälkeen Espoon Otaniemeen triathlon messujen viimeiselle tunnille. Oli mukava käydä katsomassa triathlon kavereita ja erilaisia triathloniin liittyviä tuotteita. Esityksiäkin olisi messuilla vielä ollut, mutta lopulta päädyin testaamaan märkäpukuja, kun niitä kerrankin oli monelta merkiltä tarjolla. Märkäpuku on hieman hankala tuote kokeilla, kun niitä ei ihan joka kulmassa ole tarjolla ja valmistajien välillä voi olla isojakin eroja. Joten messut olivat todella hyvä tilaisuus päästä testaamaan erilaisia ja erikokoisia pukuja. Lopulta kainaloon jäi Sailfishin puku, joka oli itselle ensimmäinen puku, joka ei puristanut hartioista.

Nyt vielä järvet lämpimiksi niin pääsee uudella puvulla kunnolla uimaan.

 

Mesuilta jäi mukaan myös Clif Barin kesän tulevat uutuudet. Täydellinen lenkkipatukka pähkinävoin ystäville!

 

Ensi viikolla on siis luvattu hyvää keliä ja se kannattaa viettää pyörän selässä. Tiistaina 8.5. lähden mukaan ajamaan yhteislenkkiä Parolasta Hatusen pyöräliikkeen pihasta klo 18:00. Tarkoituksena on ajaa rennosti iltalenkiksi noin kahden tunnin kierros Hämeenlinnan seudulla. Mukaan voi lähteä ja lisätietoa lenkistä löytyy Hatusen Facebooksivulta.