Seuraavaksi Vantaan kisaviikonloppu!

14.06.2018 15:365 kuukautta sitten

 

Melkein pari viikkoa on kulunut kauden avauksesta ja uudet kisat kolkuttelevat taas ovelle viikonloppuna SM-sprinti ja perusmatka Vantaalla. Vanajanlinnan kisan jälkeen pari päivää meni aivan täysin palautumisessa ja suunnitelmana oli saada kisaviikonloppujen väliin vielä muutama hyvä harjoitussetti sisältäen erityisesti juoksua ja avovesiuintia.

 

Vanajanlinnan kisaviikonlopun jälkeen kelit tekivät kuitenkin täyskäännöksen ja järvivedetkin jäähtyivät aika pahasti. Olin päässyt toukokuussa hienoon avovesiuinti rytmiin ja uimahalli tuntui jo nuhjuiselta ja ahdistavalta paikalta raikkaan ulkoilman, auringon paisteen ja juuri sopivan lämpöisen järviveden sijaan. Jouduin kuitenkin taipumaan uimahalliin, kun lämpömittari näytti +6 ja tuuli Suomen mittapuussa harvinaisen kovaa. Uimahallissakin tosin ilot vietiin käsistä, kun 50 m allas päätettiin jakaa kahtia loppukesäksi. Avovesiuintien jälkeen 25 m allas tuntui lohduttoman lyhyeltä ajatukselta. Uskoin, etten hyydy fyysisesti, mutta entä henkisesti?

 

No, lopulta uimahallisuoritus ei ollut niin paha henkisestikään ja uintilihakset saivat palauttavaa uintia, kun käännöksen kohdalla sai rentoutua ja märkäpuku ei ollut antamassa hartialle lisävastusta. Kylmä alkuviikko tuli oikeastaan ihan hyvään väliin kisojen jälkeen. Muuten tuskin olisin malttanut käydä palauttelemassa hartioita uimahallissa. Viikon tauon jälkeen eli sunnuntaina pääsin taas onnekseni avoveteen. On se hienoa hommaa!

 

 

Luonnon helmassa!

 

Vantaan kisassa juoksuosuus juostaan ulkoiluradalla ja sprinttikisassa ei taida olla metriäkään asfalttia ja ylä- sekä alamäet ovat jyrkkiä, joten suuntasin Hervannan hiihtobaanoille juoksemaan vauhdikkaat ja hieman pitkäkestoisemmat juoksut. Sain mukavasti uudenlaista juoksuvastetta ja toivottavasti se näkyisi vähän lauantain kisassa. Sunnuntaina osallistun vielä perusmatkan kisaan, jossa juoksu osuus on hieman erilainen, mutta kyllä sielläkin mäkiä löytyy.

 

Tähän kauteen olen yrittänyt tulla vähän vähemmällä pyörätreenillä ja vasta viime viikolla kokeilin ensimmäisen kerran pitkään aikaan triathlonpyörääni, joka on viime vuoden tapaan Specialized Shiv. Kyllähän sillä kovaa pääsi. Triathlonpyörässäni ei ole mikään mahdottoman vaikea asento, joten uskon, että sunnuntain kisan saan ajettua mukavasti maantiepyörän treeneihin nojautuen. Saan siitä sitten hyvän vauhdikkaan startin aloittaa treenaamaan taas triathlonpyörällä kuukauden päässä häämöttäviä puolimatkan SM-kisoja varten.

 

 

Triathlonpyörällä ajamassa.

 

 

Viime vuonna Vantaalla kisattiin myös sprinttimatkan SM-kisat ja kisajärven lämpötila heilahtikin ehkä hieman yllättäen juuri kisapäivälle yli 20 C asteen. Tämä tarkoitti sitä, että kisa uitiin ilman märkäpukua. Kuusijärvi on melkoisen pienijärvi ja lämpötila voi nousta helposti. Nyt on ollut hieman viileämpää ja tuulista, mutta perjantaille ja viikonlopulle on luvattu taas todella lämmintä keliä, joten saa nähdä kuinka tänä vuonna märkäpuvun kanssa käy. Tänä vuonna olen kyllä ollut sen verran tyytyväinen uuteen märkäpukuuni, että toivoisin kyllä märkäpukustarttia. No, jos sellaista en lauantaina saa, niin sunnuntaina sitten ainakin perusmatkalla.

 

Kova kisaviikonloppu on siis Vantaalla tiedossa ja odotan sitä kyllä jo innolla. Kisapaikka on tunnelmallinen, hyvää keliä on luvattu, lähtölistassa on kovia naisia ja järjestelyt toimivat, joten mikäs siinä kisatessa!

 

 

Ajolenkillä löytyi vielä tällaisia!