Tahkon täysmatka ja välinepäivityksiä

02.08.2017 10:321 vuosi sitten

 

Lauantaina edessä on urheiluhistoriani toinen triathlonin täysmatka. Edellinen oli tasan vuosi sitten samoissa Tahkon maisemissa. Kokemusta täydellä matkalla kilpailemisesta ei siis hirveästi ole, mutta vähästäkin tuli jo opittua täydenmatkan lainalaisuuksia. Lauantaina saa sitten nähdä kuinka hyvin opit iskostuivat takaraivoon, että ne pystyy toteuttamaan myös kisatilanteessa.

 

Joroisten kisan palauttelun jälkeen ehdin viikon verran tekemään suhteellisen hyviä treenejä, jonka jälkeen kisaviikko on mennyt kevyen urheilun parissa. Kaiken pitäisi olla pikkuhiljaa kunnossa lauantain kisaa varten. Väline puolellakin sain tilaisuuden päivittää pyöräilykalustoani hieman nopeammaksi, kun kypärä- ja lasivalmistaja Smith lähti tukemaan aerokypärän merkeissä.

 

En ole vielä ajanut yhtään matkaa oikealla aerokypärällä, joten nyt mielenkiinnolla odotan pyöräilyosuutta. Viikonloppuna tuli kunnolla testattua Smith Podium kypärää ja kyllä eron huomaa tavalliseen kypärään nähden. Ajotuntuma muuttuu aerodynaamisemmaksi ja pää tuntuu kevyemmältä, kun ilmavirta ei enää vastusta sitä niin voimakkaasti. Smith onkin harvoja valmistajia, joka oikeasti testaa ja kehittää aerokypärää tuulitunnelissa, joten kypärän aerodynaamisuus pohjautuu todelliselle faktalle eikä olettamuksille.

 

Olen kuullut paljon juttuja, että aerokypärää käytettäessä tulee vain turhaan hiki ja pää kiehuu umpinaisessa kypärässä. Tätä ilmiötä en kuitenkaan onnistunut saamaan Smithin kypärällä, mistä olin aivan onnessani. Kypärässä onkin huolehdittu tuuletuksesta jättämällä kypärä hieman avonaisemmaksi takaraivolta.

 

Huomasin aerokypärällä ajaessa, että tulihan siinä jotenkin turvallisempi olokin, kun vauhdit on usein korkeampia kuin maantiepyörällä. Smith Podiumissa on Koroyd-rakenne, joka materiaalina on reikäistä ja todella vahvan oloista. Reikäinen ominaisuus lisää kypärän ilmastointia ja rakenne antaa lisäsuojaa kohtisuoria iskuja vastaan. Lisäksi Mips-suoja hoitaa kierteiset iskut.

 

Täytyy vielä mainita, että onhan se hienoa, kun aurinkolasivalmistaja tekee kevyen, istuvan, aerodynaamisen, ilmavan ja iskunkestävän aerokypärän, sillä silloin voi olettaa myös linssin olevan huippuluokkaa. Ja näinhän siinä kävi. Huomasin lenkillä jopa uusia asioita tienvarsista, kun näkökenttä oli laaja ja terävä. Värillisen linssin lisäksi kypärän mukana tuli kirkaslinssi. Linssin vaihtaminenkaan ei ole kummoinen operaatio, sillä kiinnitys on magneetilla! Älykästä.

 

Olin niin innoissani uudesta kypärästä, että ajoin sillä kevyenpäivän lenkinkin ihan vaan fiilistelyn kannalta.

 

 

Näitä Smithin Podium aerokypäriä on vielä myös Tahkolla expossa myynnissä, jos joku kaipaa viime hetken välinepäivityksiä.

 

Muuten lauantain kisaa lähden samalla varustuksella kuin koko triathlon kesään on tullut lähdettyä.

Viime vuonna oma suoritus vesittyi mahavaivoihin viimeisellä 20 km matkalla. Nyt lähden hakemaan ehjää suoritusta niin, että juoksuosuuskin pysyisi vielä jotenkin kasassa. Lisäksi lauantaina tarjolla on SM-titteleitä ja #kerääkokosarjan voitto, joista toivoisin pystyväni taistelemaan maaliin saakka.

 

 

Iltauinnilla Pyhäjärvellä