Triathlonkesä 2017

02.06.2017 14:048 kuukautta sitten

 

Kisakausi on ovella eli ensi viikolla alkaa toinen triathlonkauteni Finntriathlonin Vanajanlinnan osakilpailulla. Tiedossa on taas Finntriathlonin Kerää Koko Sarja eli Vanajanlinnan, Vierumäen, Joroisten sekä Tahkon kilpailut. Lisäksi kisaan Vantaa Triathlonissa lauantaina SM-sprintissä sekä seuraavana päivänä perusmatkalla.

 

Treenikausi on ollut pitkä, mutta toisaalta on ollut mukavaa harjoitella kaikkia lajeja ajan kanssa. Viimeisenä treenikauden huipennuksena oli lämpöleiri etelässä, jossa pääpaino oli pyörässä ja juoksussa, kun olosuhteet olivat ihanteelliset niille. Uintia tuli tietenkin treenattua säännöllisesti, mutta uimahalli olosuhteet ennemminkin huononevat kuin paranevat etelään päin mentäessä. Avovesiuintiin sain kuitenkin hieman tuntumaa viimeisillä viikoilla, mikä on aina harvinaista herkkua.

 

PowerBarilla jaksaa avovedessäkin!

 

Etelästä palattiin suoraan toukokuun lumisateeseen, joka ei ihan nostanut kotiin paluun tunnelmaa kattoon. Lisäksi vuoristoiset lenkit muuttuivat hyisiksi tasamaa junttauksiksi, jossa alamäet eivät tarjoile palautuksia, joten lihaksisto ilmoitti tyytymättömyydestään kramppaamalla ensin niskan sitten selän ja lopuksi takareidet. Näiden vaivojen palautteluun onkin kulunut viimeiset viikot. Tällä viikolla treenit ovat kuitenkin tuntuneet jo hieman paremmilta. Lämpötilat tosin heittivät vielä vähän kuperkeikkaa, mutta kisaviikolle on onneksi luvattu taas kesäisiä lukemia.

 

Kylmä toukokuu on harmillisesti hidastanut vesien lämpenemistä ja toistaiseksi olen jättänyt avovesiuinnin avantosaunomisen yhteyteen, jos edes hieman karaistuisin kylmälle vedelle. Toivottavasti kuitenkin ensi viikolla pääsen hieman totuttelemaan märkäpukuun ennen kisoja. Vaikka hallissa uiminen sujuisikin niin avovesiuinti märkäpuvulla on kuin hyppäisi maantiepyörältä maastopyöränpäälle.

 

Pyörällä olen panostanut talven aikana vain maantiepyörällä ajamiseen. Muutaman talvisen lumipolkulenkin tein helmikuussa, kun en ottanut hiihtosuksia treenivalikoimaan lainkaan. Nyt olen ottanut alle myös aika-ajopyörän, jolla pääsen tositoimiin ensimmäisen kerran Vantaa Triathlonin perusmatkalla. Vanajanlinnalla sekä SM-sprintissä ajetaan todellisella maantiepyörällä, kun Triathlonliitto teki sääntömuutoksen koskien lisätankoja. Nyt kaikki lisätangot tai sellaisiksi luokiteltavat ovat kielletty eli myös ne jarrukahvojen sisäpuolelle jäävät. Tämä on mielestäni ihan kiva uudistus niin pyörä pysyy yksinkertaisena.

 

Kevään ensimmäinen kunnon lenkki Specialized Shivillä. 

 

Juoksujalkojen kehittäminen oli suuressa osassa etelän leirillä. Viime vuonna juoksu tökki aika pahastikin välillä. Talvella päätin, että on aika ottaa erilaisia juoksutreenejä ohjelmaan mukaan. Tähän asti juoksutreenaaminen on pyörinyt ajan ja kilometrien keräämisen ympärillä. Aloitin sisällyttämällä 200 m vetoja treeneihin. Lisäsin myös kilometrin vetotreenejä ja kovia juoksuja pyörän päälle. Radalla ajat kyllä paranivat, joten treenit toivat uutta sysäystä juoksuun. Mielenkiintoista nähdä miten tämä näkyy kisasuorituksessa kesän aikana.

 

Juoksutreeniä Espanjassa.

 

Ensi viikolla starttaa Triathlonkesä 2017. Nähdään kesän koitoksissa!