Vantaa Triathlon

18.06.2018 17:176 kuukautta sitten

Kuuma ja kaunis kisaviikonloppu Vantaalla on nyt takana ja sain hoidettua kahden päivän kisaputken maaliin.

 

Lauantaina kisattiin sprintissä, jonka tiesin olevan kovatasoinen ja radan olevan haastava. Vantaan pyörärata oli tasainen verrattuna Vanajanlinnan rataan ja tämä tuo haasteen ajaa muita kiinni, kun missään vaiheessa ei jouduta pyörällä kunnolla ylämäkiahtaalle.  Lisäksi juoksu osuudella oli tiukkoja ylä- ja alamäkiä ja vain lyhyt tasainen osuus.

Sprintin lähtö oli tänä vuonna kansainväliseen tyyliin laiturilta hyppäämällä. Tällaisessa startissa en vielä ole ollut, joten hyppääminen aiheutti ehkä jonkinlaista jännitysmomenttia varsinkin uimalasien päässä pysymisen suhteen. Lisäksi starttiin meneminen tapahtui jo 15 min ennen starttia ja laiturilla seisoskelu tuntui todella pitkältä.

No, lopulta saatiin summeri soimaan ja hyppy veteen onnistui lasien pysyessä hienosti päässä! Hyppystartti oli oikeastaan mukavampi kuin vedestä lähtö, koska ennen lähtömerkkiä sai olla paikallaan ja hengitellä rauhassa. Kun lähtö tapahtui, homma meni heti eteenpäin. Vedestä lähtö on aina jotenkin pyristelyä pysyä olemattomalla viivalla ja kun lähdetään niin ensimmäisillä käsivedoilla tuntuu, että homma ei lähde mihinkään.

Lähdön jälkeen sain vähän osumaa, mutta pian pääsin omaan rytmiin ja pysyin jossain porukassa eikä tarvinnut ihan yksin uida. Uinti oli tosiaan ilman märkäpukua viime vuoden tapaan. Selvisin siitä kuitenkin ihan hyvin vaikka olin ennen kisoja uinut vain märkäpuvulla.

Pyörälle lähtiessä onnistuin mokaamaan aika pahasti, kun hyppäsin pyörälle niin, että olin vielä vähän punaisen viivan väärällä puolella. Tiesin heti, kun tajusin mitä tapahtui, että nyt tulee 15s sakko. Harmitti ihan kauheasti ja ajatukset karkasi pahasti pyöräosuudesta. Sain kuitenkin kerättyä itseni ja ajoin väkisin porukan kiinni, josta muodostui lopulta pyöräosuuden kakkosporukka. Onnekseni yhteistyö porukassa tuntui toimivan ja sain annettua jaloille happea. Kärkeen oli muodostunut myös isoporukka. Ero kärkeen ei kuitenkaan tuntunut kaventuvan vaan ajoimme aikalailla samaa vauhtia.

Juoksu osuudelle lähdettiin näissä asetelmissa ja oman porukan kovimmat juoksijat karkasivat melkoisen nopeasti. Toisen juoksukierroksen täytyttyä jouduin kärsimään rangaistukseni ja sain hetken vetää happea. Viimeisellä kierroksella sain napsittua muutamia sijoituksia vielä ja maalissa olin kokonaiskisan seitsemäs ja yleisen sarjan kuudes. Ilman rangaistusta olisin voinut olla parisijaa korkeammalla , mutta mitali sijoihin olisi jo tarvinnut uida kärjen vauhtia. Olin kisaan lopulta ihan tyytyväinen, kun juoksukin tuntui jo pirteämmältä kuin Vanajanlinnalla vaikka rata oli paljon mäkisempi.

 

Sunnuntaina kisakarkelot jatkuivat peesikieltoisella perusmatkalla. Lähtölista oli todella pitkä, mutta en oikein tiennyt kuin pari nimeä ennakolta. Omat asetelmat eivät olleet ihan optimaaliset lauantain kisan jäljiltä ja triathlonpyörän tuntuma oli yhden lenkin varassa, joten suuria suoriutumisodotuksia ei ollut. Halusin kuitenkin hakea kisakokemusta ja lähdin avoimin mielin viivalle.

 

 

Uinti lähti ihan hyvin ja pian huomasin uivani jonkin verran kärkeä perässä yhden kisaajan tuntumassa. Ajattelin yrittää ankkuroitua tähän vauhtiin ja se onnistui. Pyörälle lähdin kisan kakkosen kanssa samaan aikaan. Ensimmäisen kierroksen aikana sain kuitenkin todeta kakkosen vauhdin olevan liikaa. Jalat tuntuivat tosi heikoilta aika-ajoasennosta ajamiseen. Tämä tunne ei kyllä tullut yllätyksenä, joten koitin keskittyä hoitamaan pyörän niillä mitä on ja säilyttämään kolmossijani. Lopulta sain pyörän vaihtoon ja lenkkarit jalkaan. Yllätykseksi juoksu tuntuikin todella hyvältä. Etenkin radan tasaisilla osuuksilla juoksussa tuntui olevan kerrankin jopa tekemisen meininkiä. Saavutin kierroksen aikana kakkossijaa, mutta tokalla kierroksella vauhti tipahti hieman ja kokonaiskisan 3. sija alkoi tuntumaan mukavalta.

 

 

Viimeiset metrit maalisuoralla

Kuva: @onevisionfi #vantaatriathlon2018

  

 

Lopulta maalissa olin kisan kolmas ja yleisen sarjan toinen.

 

 

Maalituuletus kokonaiskisassa!

Kuva: @onevisionfi #vantaatriathlon2018

 

 

Järjestelyiden puolesta Vantaan kisaviikonloppu oli taas hienosti järjestetty ja ilmassa oli urheilujuhlan tuntua.

Kisailusta sain taas suuntaviivoja mitä pitäisi tehdä. Juoksuosuudet antoi viikonlopun positiivisimmat tuntemukset, joten ehkä saan vihdoin juoksun kehityskäyrää nousemaan ja siinä kisailuun tekemisen meininkiä hölköttelyn tilalle.