Vierumäeltä Joroisille

16.07.2017 16:327 kuukautta sitten

 

Kisakausi alkoi viime vuoden tapaan Vanajanlinnan sprinttimatkalla, jonka jälkeen kisasin heti viikon päästä tuplakisan Vantaa Triathlonissa. Vantaalla kisattiin ensin sprinttimatkan SM-kilpailut sekä sunnuntaina peesikieltoinen perusmatka. Perusmatkalta onnistuin nappaamaan kauden ensimmäisen podium paikan sijoittumalla 3. sijalle.

 

Vantaan jälkeen oli pari viikkoa aikaa Finntriathlonin Vierumäen kilpailuun. Olin odottanut Vierumäen kisaa innolla sillä tykkään kamalasti mäntymetsäisestä kisapaikasta ja radasta. Uinti on mielenkiintoisessa paikassa ja ensimmäinen järvi on aina tyyni. Kannaksen siirtymän jälkeen hypätään isoon järveen, jonka vesi oli tänä vuonna jopa kaksi astetta lämpöisempää kuin ensimmäisen järven. Ero oli merkittävä! Pyöräilyosuus on todella vaihteleva sisältäen teräviä töppäreitä, jotka voi kinnata tasaisesti ylös tai ajaa putkelta terävästi ja miettiä sen jälkeen millaisen energian kulutuspiikin sai aikaiseksi. Juoksuosuus kiertää pari kierrosta golfkentän ympäri ja maaliin tullaan hienosti urheilukentälle.

 

Itse kilpailussa uintiosuudella jäin aika paljon kärkeen (taisi olla melkein 4 min), mutta onnistuin pyörällä ajamaan kärjen kiinni ja hieman lisäämään eroa. Juoksuun pääsin lähtemään kärkipaikalta ja onnistuin säilyttämään paikan toiselle kierrokselle. Lopulta kova juoksija Tiina tuli lennokkaasti ohitse ja Venlalle jäin niukasti loppukirissä, mutta maalissa podium paikka ja 3. sija. Juoksun loppuaikakin parani edellisestä vuodesta 2 min! Maalissa olin kyllä aivan poikki ja Antin live-lähetyksen haastattelussa silmät pyöri päässä.

 

 

Antin lähetyksessä

 

 

 

Naisten ja Miesten podium

 

Vierumäen jälkeen oli aika siirtää katseet kohti pidempiä matkoja, sillä Joroisten puolimatkan SM-kisat siinsivät parin viikon päässä. Pari viikkoa hurahtikin jopa luvattoman nopeasti ja pian oltiin Joroisten starttiaamussa. Keli oli onneksi viime vuoden vastakohta ja tunnelma kohdillaan. Ennen starttia katselin järvelle ja tunnustelin tuulta. Mielessä kävi, että taitaa tulla aaltoinen uintiosuus ja sitähän se oli. Ensin sivuaallokkoa sitten vasta-aallokkoa ja sitten aallokkoa takaviistosta niin, että uintilinja siirtyi koko ajan poijun väärälle puolelle. Hieman olin tuskissani uintiosuudella ja alkusuoralla rytmin haku meni täysin uusiksi toisen kisailijan kanssa törmätessä. Selvisin kuitenkin lopulta ylös vedestä noin 5 min kärkeä perässä. Ero oli kyllä kasvanut ikävän suureksi, mutta onnistuin kuitenkin lähtemään rauhassa pyöräosuudelle.

Rantasalmelle mentäessä pääsikin mukavasti ajamaan myötätuuleen. Yllätykseni kärkitytöt tulivat vastaan aivan Rantasalmen kääntöpaikan tuntumassa, josta lähdettiinkin puskemaan ikävään vastatuuleen takaisinpäin.

 

Pyöräosuudella

 

 

Lopulta pääsin aivan kärjen tuntumaan ennen vaihtoa ja tulin neljäntenä vaihtoon toisen ja kolmannen sijan kanssa.  Anni ja Heidi kuitenkin kovina juoksijoina karkasivat näköpiiristä heti ensimmäisen kierroksen alkuun.

 

 

Juoksuosuudelle

 

 

Oma juoksu tuntui melkoisen hyvältä vaikka alla oli energiaa kuluttanut pyöräosuus. Yritin pitää maltin juoksussa ja kaksi ensimmäistä kierrosta tuntuivat sujuvan ihan hyvää tahtia omalla tasollani, mutta kolmannella kierroksella juoksu sakkasi. Mahakrampit ja pyörähdykset pakottivat hidastamaan vauhtia ikävän paljon ja loppumatka meni taisteluksi mahan kanssa. Ikävä loppu kisalle. Selvisin kuitenkin maaliin yleisen sarjan 6. sijalla ja kaikesta huolimatta loppuaikakin parani viime vuoteen nähden 5 min.

 

Kuluneen kauden suorituksista on jäänyt päällimmäisenä mieleen, että pyöräosuudella olen vahvempi kuin viime vuonna ja juoksuun on helpompi lähteä. Uinti ajat ovat pyörineet samoissa kuin viime vuonna, vaikka hallissa ajat ja tekniikka ovat parantuneet huomattavasti. Tuo kehitys ei vain näy avovedessä. Liekö syynä vähäiset avovesimäärät, märkäpuku ja kokemattomuus sitä en tiedä, mutta niistä voi ainakin aloittaa. Juoksu tuntuu paremmalta ja lihaksisto tuntuu ottavan juoksua vastaan paremmin ja toipuvankin paremmin, mutta puhtaiden juoksuharjoitusten vähäisyys tuntuu näkyvän kisajuoksussa juoksukunnon heikkoutena.

Näillä mennään ja kehittyä täytyy osa-alue kerrallaan kohti kokonaisuutta eli triathlonia.

 

Seuraavaksi on edessä Finntriathlonin #kerääkokosarjan päätöskilpailu eli Tahkon täysmatka, joka on samalla myös SM-kilpailu. Mielenkiintoisen kisasta tekee myös se, että lähden kisaan #kerääkokosarjan kärkipaikalta, jonka voitto todennäköisesti tulee riippumaan juoksuosuuden henkisistä ja fyysisistä taisteluista.

Kolmen viikon päästä nähdään kuinka käy!