Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus ja olemme aina pyrkineet katsomaan pitkälle eteenpäin sekä kantamaan oman kortemme kekoon yhteisen hyvän vuoksi. Iloksemme olemme laittaneet merkille, että monilla paikkakunnilla toimii lapsille ja nuorille triathlonryhmiä. Mietimme ja muistelimme omaa nuoruuttamme ja sitä, mitkä ovat niitä ikimuistoisimpia hetkiä ja muistoja, jotka ovat jääneet elämään muistoissamme. Yksi asia nousi suosikkina esiin: liikunnalliset kesäleirit. Kesällä 2017 laitoimme hyvän kiertoon! 

Vuoden 2017 hyväntekeväisyys-projektimme oli Tärkeänpaikanleiri

 

 

Tavoite ja toteutus

Kunnianhimoisena tavoitteenamme oli järjestää kesä-hienäkuun vaihteessa Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä vähintään 50 lapselle 2 vuorokauden mittainen lasten triathlonleiri. Pääsimme hyvin lähelle tavoitettamme ja saimme kerättyä rahoituksen 40 lapsen leiritystä varten. Kaikki leiripaikat täyttyivät ja leiri pidettiin

Leiri oli suunnattu 10-15 -vuotiaille lapsille ja nuorille ja oli osallistujille ilmainen. Leiri alkoi perjantaina puolenpäivän jälkeen ja jatkui sunnuntai-iltäpäivään. Leirillä harjoiteltiin triathlonin lajeja, mutta tehtiin myös muuta liikunnalista yhdessä. Leirin onnistumisesta ja vetämisestä vastasivat maanmainiot valmentajamme. Leirin pääkoutsina toimi Juuso Manninen ja hänen kanssaan Susanna Huttunen ja Masa Moisio. Iloisista leiriläisistä päätellen valmentajakolmikko oli todella hyvä valinta ja kiitämmekin vielä näin jälkikäteen Juusoa, Susannaa ja Masaa leirin vetämisestä. 

Varojen kerääminen 

Varoja leirin toteuttamiseen kerättiin eri tavoin. Lauantaina 11.2.2017 järjestimme Tärkeänpaikanleiri -seminaarin Vantaan SuperParkissa sekä hyväntekeväisyyshuutokaupan Velo & Oxygen liikkeen avajaisten yhteydessä. Haluamme kiittää kaikkia seminaariin osallistuneita sekä erityisesti seminaarin puhujia Alex Stubb, Ville Köngäs sekä Antti Hagqvist sekä kumppaneitamme SuperPark, Canon ja Pohjolan Mylly. 

Illalla huutokaupattiin Suunnon lahjoittama Spartan kello sekä Bioracerin lahjoittama kilpailuasu, jotka olivat Alex Stubbin käytössä Konassa 2016. Kaisa Lehtonen osoitti suurta yhteisöllistä triathlonhenkeä lahjoittamalla huutokauppaan voitokkaassa Etelä-Afrikan Ironmanissa käyttämiään varusteita (kengät, kilpailuasu, finisher-paita ja takki). Lisäksi huutokaupattiin 2 kpl virallisia Kona2016 julisteita. Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotto oli 2270€. 

Seminaari- ja huutokauppatuottojen jälkeen vähintään 20 lapsen leiri Vierumäellä oli turvattu ja Ericssonin kumppanuuden myötä saimme 10 paikkaa lisää. Kun vielä Lassila & Tikanoja lähti mukaan tulemaan Tärkeänpaikanleiriä, niin saimme 10 paikkaa lisää. Yhteensä siis 40 paikkaa!


Kiitämme kaikkia varojen keräämiseen osallistuneita henkilöitä ja yrityksiä sekä leiriläisiä vanhempineen. Toivomme, että Tärkeänpaikanleiri saa jatkoa myös vuonna 2018 ja Vierumäellä urheilee viikonlopun ajan ainakin saman suuruinen joukko lapsia ja nuoria!

 

 

 

 

Tärkeänpaikanleiri -projektia hallinnoivat yhdessä Finntriathlon Oy ja Finntriathlon Masters Ry