Yhteisössä on voimaa

 

Yhteisöunelmille -jäsenenä pääset nauttimaan Finntriathlon-valmentajien laatimista harjoitusohjelmista, treenivinkeistä sekä kuvista ja videoista. Jäsenpalvelun sisältö ei ole koskaan valmis, vaan se päivityy ja kasvaa koko ajan. Toivomme myös jäsenten tuottavan omaa sisältöä tänne keskustelun ja blogien muodossa. "Sharing is Caring"

Aloita harjoittelu tutustumalla yleisiin ohjeisiin sekä mm harjoittelun perusteisiin, jotta saat harjoitusohjelmista enemmän irti. Tämän jälkeen valitse omaa kuntotasoasi, ajankäyttöäsi ja tavoitettasi tukeva harjoitusohjelma 6 eritasoisen ohjelman joukosta. Harjoitusohjelmat on ladattavissa pdf-tiedostona ja ne on laadittu aina 4 viikoksi kerrallaan. Oletko valmiina?

 

Ready, steady...GO!


Harjoitusohjelman valinta

Aloita valmistautuminen triathlonkesään valitsemalla omia tavoitteitasi tukeva harjoitusohjelma. Harjoitusohjelmavaihtoehdot on tarkemmin esitelty omassa valikossaan. Tarkastele mahdollisimman totuudenmukaisesti ensin omaa ajankäyttöäsi ja kuinka paljon keskimäärin viikossa sinun on mahdollista harjoitella? Tämän jälkeen valitse harjoitusohjelma sen mukaan, mikä on tavoitteesi. Tähtäätkö hyvään oloon ja leppoisaan triathlonsuoritukseen vailla aikatavoitetta vai tähtäätkö oman ikäluokkasi mitalitaistoihin? Valitse aluksi mielummin liian kevyt kuin raskas ohjelma ja pyri mielummin tekemään kaikki ohjelman mukaiset harjoitukset.  

 

Harjoitusohjelman soveltaminen

Harjoitusohjelmat on tehty ryhmälle ja joudut varmasti soveltamaan ohjelmaa omaan aikatauluusi sopivaksi. Ohjelmissa on annettu rytmitys harjoituksille ja jokaiselle päivälle on merkitty joko harjoitus tai lepopäivä. Käytännössä jokainen joutuu tekemään kompromisseja johtuen työ- ja opiskeluajoista ja perheen menoista. Yritä rytmittää harjoitusviikkosi siten, että peräkkäin ei tule liian monta kuormittavaa päivää. Pidä viikossa 1-2 kevyempää tai lepopäivää. 

Ota huomioon muu elämä! Oletamme, että kalenterinne täyttyy valtaosaltaan muista merkinnöistä kuin triathlonharjoituksista. Ota huomioon kuormittavat päivät tai jaksot työssä tai opiskelussa ja tee tällöin lyhyempiä ja ylläpitäviä harjoituksia. Pitkät harjoitukset kannattaa tehdä vapaapäivinä ja kovat harjoitukset silloin kun elimistö ei ole jo valmiiksi kuormittunut.

Onko oma aika kortilla? Hyödynnä aikaiset aamut tai myöhäiset illat sekä turhat odottelut treenaamiseen. Yhdistele eri harjoitusmuotoja, tee sopivan mittaiset sirtymät juosten tai pyörällä, tapaa ystävä lenkin merkeissä. Tässä muutamia esimerkkejä! 

 

Jos kaikki ei menekään kuin Strömsössä?


Paraskaan suunnitelma ei aina toimi täydellisesti ja mitä pidemmän harjoitusohjelman laatii sitä todennäköisemmin siihen joutuu tekemään muutoksia. Saattaa kuullostaa pessisimistiseltä, mutta me kutsumme sitä elämäksi. Flunssan jälkeen harjoitusohjelman mukaan pitää siirtyä kevennetyn harjoittelun myötä eikä "väliin jääneitä" harjoituksia kannata yrittää tehdä ekstrana. Joskus olosuhteissa tapahtuu muutoksia ja harjoitusohjelmaa joutuu muuttamaan sen vuoksi tai eteen tulee työ- tai lomamatka. Älä anna yllättävien muutosten vaikuttaa liikaa vaan näe muuttuneet tilanteet haasteena ja mahdollisuutena. Triathlonharjoittelu on jatkuvaa kompromissien tekemistä, joten muutokset harjoitusohjelmaan kohtuullisissa määrin ei pilaa kesän kuntoa!